La revolució digital ha creat un nou llenguatge.



Avui dia, moltes persones utilitzen eines tecnològiques per comunicar-se, com són el xat, l'adreça electrònica, les xarxes socials o el WhatsApp, entre d'altres.

La forma vertiginosa de comunicar-nos comportà transformacions en el llenguatge. La comunicació digital és ràpida i està formada per una escriptura que permet una comunicació pròxima, podria dir gairebé oral. Aquestes noves manifestacions escrites emulen les converses que es tenen en un ambient d'informalitat. Per això, presenten una escriptura fluida i espontània.

Les noves formes d'interacció destaquen per la quantitat de nous recursos lingüístics creats. Els correus electrònics, els xats o les xarxes socials mostren nombroses abreviatures per tal d’estalviar espai i crear missatges directes. A més, incorporen anglicismes, en la majoria de vegades, provinents del llenguatge informàtic.

Des del meu punt de vista, el problema no és l'aparició d'un nou llenguatge, sinó caure en l'error de traslladar aquesta forma d'escriptura als escrits formals.

Tu que opines?

Comentaris

Entrades populars