Literatura i hipertext.


Durant la tercera PAC, estem treballant les lectures i escriptures digitals com és el cas de la literatura hipertextual. A continuació, us deixo un vídeo que resumeix molt clarament el concepte de literatura hipertextual.

Com podreu veure, al vídeo se'ns diu que aquesta tipologia textual ha modificat els processos de lectura-escriptura, considereu que és així? Per què?



Comentaris

  1. Doncs sí que els ha canviat, crec, però no per a trencar la seva linealitat. Per una banda, un/a autor/a mai ha escrit res de manera lineal. Pot ser que, en alguna ocasió, algú hagi escrit un primer esborrany d'una novel·la tot seguit, però les revisions constants trenquen la linealitat. I, per una altra banda, la lectura sempre es fa de manera lineal, una línia després de l'altra (encara que aquestes estiguin en llocs diferents i hi hagi salts, però llegir, el que se'n diu llegir, llegim d'una manera lineal).

    El que s'ha trencat, penso, és la seqüencialitat de la línia narrativa, el que converteix la lectura en multilineal, és a dir, que hi ha diverses línies narratives que es poden seguir i cada lector en cada moment n'escull una de particular rebutjant les altres.

    Com ho veus tu?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bona reflexió Marc! Com bé dius un autor per escriure una història la va fent i refent, de manera no-seqüencial. I els lectors quan passen d'un text a altre, l'acte de llegir, segueix sent lineal.

      Salutacions!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars